Ενίσχυση ευρώ έναντι δολαρίου

Ανέκαμψε το ευρώ έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της υποστήριξης που παρείχαν χθες οι αμερικανοί υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Κόλιν Πάουελ, στις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών χωρών να ωθήσουν τον Σαντάμ Χουσέιν στην εξορία.

Ανέκαμψε και πάλι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Το δολάριο ενισχύθηκε αρχικά στον απόηχο της υποστήριξης που παρείχαν χθες οι αμερικανοί υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Κόλιν Πάουελ αντιστοίχως, στις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών χωρών να ωθήσουν τον Σαντάμ Χουσέιν στην εξορία διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για έναν πόλεμο στο Ιράκ που θα καταφέρει πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ.

Ειδικός απεσταλμένος του Ιρακινού προέδρου απέρριψε σήμερα - από τη Βηρυττό - ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γεν εν μέσω φόβων της αγοράς για ενδεχόμενη παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος που έπληξε την κερδοφορία των μεγάλων Ιαπώνων εξαγωγέων.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0661 δολάρια, έναντι 1,0649 δολαρίων το πρωί και 1,0667 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0652 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 125,92 γεν ανά ευρώ, έναντι 125,82 γεν ανά ευρώ το πρωί και 125,51 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,14 γεν, έναντι 118,15 γεν το πρωί και 117,67 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v