Συνεχίζεται η υποχώρηση του γεν

Υποχώρηση σημειώνει το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, εν μέσω πιθανολογούμενης διάθεσης ιαπωνικού νομίσματος από την BoJ. Άλλωστε, τόνωση αναμένεται να προσφέρει στο ευρωπαϊκό νόμισμα η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW, που αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες.

Στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα υποχώρησης βρίσκεται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού, εν μέσω των ”παλιών” ανησυχιών για πωλήσεις γεν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

”Η αγορά είναι νευρική σχετικά με πιθανή παρέμβαση και κανείς δεν επιθυμεί την αγορά γεν”, παρατηρεί Ιάπωνας αναλυτής. Τους τελευταίους τρεις μήνες το ιαπωνικό νόμισμα κέρδισε περίπου 5% έναντι του δολαρίου, ενώ βρέθηκε σε χαμηλό 3,5 ετών έναντι του ευρώ, στα 126,64 γεν. Αυτή την ώρα, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,88 γεν.

”Είναι πιο πιθανή η υποχώρηση του γεν στα 119 γεν ανά δολάριο, παρά η ανάκαμψή του μέχρι τα 117”, παρατηρούν ιάπωνες αναλυτές. Όπως εξάλλου επισημαίνει το ημερήσιο report του τμήματος αναλύσεως αγορών της Alpha Bank *, ”η άνοδος τoυ αμερικανικού νομίσματος επιταχύνθηκε από το κλείσιμο θέσεων ”short”.

Εξάλλου, σταθερά ισχυρό έναντι του δολαρίου παρουσιάζεται και σήμερα το ευρώ στο επίπεδο των 1,0651 δολ., αφού την χθεσινή ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος ακολούθησε η οπισθοχώρηση, λόγω της διάψευσης από αμερικανό αξιωματούχο των σεναρίων για αυτοεξορία του Σαντάμ.

Άλλωστε, τόνωση αναμένεται να παρέχει στο ευρωπαϊκό νόμισμα και η πρώτη άνοδος του γερμανικού δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW μετά από επτά μήνες. Ο δείκτης ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο στο 14, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σημαντική όμως άνοδο σημειώνει έναντι του γεν το ευρώ, αφού διαμορφώνεται στα 126,55 γεν, από 126,05 που ήταν το απόγευμα της Δευτέρας.

* Διαβάστε το πλήρες κείμενο του report της Alpha Bank, στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v