Ελαφρά υποχώρηση ευρώ έναντι δολαρίου

Ελαφρά υποχώρηση σημειώνει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά τις σημερινές συναλλαγές, παρά τη θετική ένδειξη για το οικονομικό αίσθημα στη Γερμανία το μήνα Ιανουάριο.

Ελαφρά υποχώρηση σημειώνει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος παρά τη θετική ένδειξη για το οικονομικό αίσθημα στη Γερμανία το μήνα Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης ZWE - εκτιμήσεων αναλυτών και θεσμικών επενδυτών - για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, της υπ’ αριθμόν ένα οικονομίας της ευρωζώνης, σημείωσε άνοδο τον Ιανουάριο για πρώτη φορά το τελευταίο επτάμηνο (κατά 13,4 μονάδες στο +14).

Το ευρώ υποχωρούσε και το πρωί έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς αναμενόταν να δεχθεί επιπλέον πιέσεις από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ιταλική οικονομία, η οποία εξασθένησε τον Ιανουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 1996 (στο 106,2, ο δείκτης του ινστιτούτου Isae, από 106,7 το Δεκέμβριο του 2002).

Παράλληλα, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών στις αγορές συναλλάγματος καθώς η ενίσχυσή του ιαπωνικού νομίσματος κατάφερε πλήγμα στην κερδοφορία των μεγάλων Ιαπώνων εξαγωγέων.

Το απόγευμα η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται στα 1,0650 δολάρια, έναντι 1,0635 δολαρίων το πρωί και 1,0678 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα ,0653 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 126,73 γεν ανά ευρώ, έναντι 126,62 γεν ανά ευρώ το πρωί και 125,96 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,87 γεν, έναντι 119,04 γεν το πρωί και 117,95 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v