Υποχωρεί από τα επίπεδα των 1,09 δολ. το ευρώ

Σε νέα χαμηλά επίπεδα η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ λόγω φόβων για επικείμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης. Το ευρώ ενισχύθηκε μέχρι και στα 1,09 δολ. πριν υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια.

Το ευρώ ενισχύθηκε μέχρι και στα 1,09 δολάρια, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς οι φόβοι για επικείμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης ώθησαν τους συναλλασσομένους σε πώληση δολαρίων.

’’Δεν υπάρχει τίποτε το καινούργιο ή θεμελιώδες που πυροδοτεί αυτή την πτώση’’, επεσήμανε ο επικεφαλής αναλυτής της Citigroup για τις αγορές συναλλάγματος Στιβ Σέιγουελ.

’’Πρόκειται για συνέχιση αυτού που παρατηρήσαμε την προηγούμενη βδομάδα: η αγορά ανησυχεί όλο και περισσότερο για το ξέσπασμα ενός πολέμου’’, πρόσθεσε.

Αναλυτές σημειώνουν ότι τα κέρδη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ενδέχεται να περιοριστούν από τις χθεσινές δηλώσεις - στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας - του διοικητή της Μπούντεσμπανκ Ερνστ Βέλτεκε ότι η ’’ταχεία’’ ενίσχυση του ευρώ ’’οπωσδήποτε, δεν πρέπει να συνεχιστεί επ’ αόριστον’’. Το δολάριο ενδέχεται, όμως, να δεχθεί νέες πιέσεις λόγω ανυσυχιών για ασθενείς ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0830 δολάρια, έναντι 1,0836 δολάρίων το πρωί και 1,0838 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0810 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,96 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,69 γεν ανά ευρώ το πρωί και 127,62 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,65 γεν, έναντι 117,84 γεν το πρωί και 117,63 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v