Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Τεχνική χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, ενώ κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως μετά την ομιλία Μπους (State of The Union), το κοινό νόμισμα θα επανακάμψει.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ στην αγορά συναλλαγμάτος, με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν ως τεχνική την ενίσχυση του πράσινου νομίσματος.

Εξάλλου, ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, j. Snow, αναμένεται σήμερα σε ομιλία του στη γερουσία, να εκφράσει την ”πίστη” του υπέρ ενός ισχυρότερου δολαρίου, δίνοντας έτσι το σήμα για περαιτέρω ισχυροποίηση του δολαρίου, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Εν τούτοις, Αμερικανοί διαχειριστές δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους τονίζοντας πως μετά την ομιλία Μπους, το ευρώ θα ανακάμψει, αφού το θέμα του Ιράκ θα συνεχίσει να ”βασανίζει” τους επενδυτές.

Ενδεικτική άλλωστε, επισημαίνεται από κύκλους της αγοράς, θεωρείται η δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή των ΗΠΑ, J. Negroponte, ο οποίος υποστήριξε πως το Ιράκ δεν δείχνει διάθεση να ”συμμορφωθεί”.

Στον άξονα των 1,080 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 118 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 128 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής μεταξύ ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v