Παίρνει ”τα΄ πάνω του” το δολάριο

Η καλύτερη της αναμενόμενης εκτίμηση της FED για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με το χθεσινό ράλι στη Wall Street, έδωσαν σημαντική ώθηση στο δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές.

Η λίγο καλύτερη της αναμενόμενης εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με το χθεσινό ράλι στη Wall Street που ακολούθησε την ευρέως αναμενόμενη απόφαση της FED να αφήσει τα αμερικανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τεσσαρακονταετίας έδωσαν σημαντική ώθηση στο δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές.

Το δολάριο δεν φάνηκε να επηρεάζεται ούτε από τη σημαντική μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Ειδικότερα κατά το τέταρτο τρίμηνο το ΑΕΠ περιορίστηκε στο 0,7%, με κύρια χαρακτηριστικά τη δραστική μείωση των δαπανών καταναλωτών και επιχειρηματιών. Πρόκειται για σημαντική πτώση έναντι του 4% που ήταν ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος κάτω του ορίου των 1,08 δολαρίων, ενώ το γεν εξασθένησε ενδοσυνεδριακά στα 118,95 γεν ανά δολάριο. Το απόγευμα το ευρώ δολάριο κινείται στα 1,0750 δολάρια, έναντι 1,0803 δολαρίων το πρωί και 1,0829 δολλαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0760 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 127,80 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,25 γεν ανά ευρώ το πρωί και 128,30 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,83 γεν, έναντι 118,73 γεν το πρωί και 118,49 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v