Το δολάριο ενισχύεται έναντι ευρώ και γεν

Οι δυσοίωνες ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, συμβάλει στην πτώση του ευρώ έναντι του αμερικανιοκού νομίσματος, το οποίο σημειωτέον, ενισχύεται και έναντι του γεν.

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς ο Ιανουάριος ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας συρρίκνωσης του μεταποιητικού τομέα στην Ευρώπη σύμφωνα με την έρευνα του Reuters/NTC Research που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αν και η ένδειξη ήταν καλύτερη της αναμενόμενης.

Στο μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν το 2002 κατά 2,3%. Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση μετά το 1997 και οφείλεται στην μείωση της κατανάλωσης, η οποία πιστοποιεί την κρίση της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στον απόηχο δηλώσεων του Ιάπωνα αναπλρωτή υπουργου Οικονομίας, υπεύθυνου για διεθνείς υποθέσεις Ζεμπέι Μιζογκούτσι ότι η χώρα ενδεχομένως θα προχωρήσει σε ’’μαζικές’’ πωλήσεις γεν για να ανακόψει την τάση ενίσχυσής του και να βοηθήσει τους Ιάπωνες εξαγωγείς. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και την περασμένη Παρασκευή εν μέσω ενδείξεων για αυξανόμενη διεθνή υποστήριξη στις ΗΠΑ όσον αφορά τη στάση τους στο Ιράκ. Οπως σημειώνουν, αναλυτές της αγοράς, η υπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να προχωρήσουν μόνες τους σε ανάληψη δράσης κατά της Βαγδάτης ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην πτώση του αμερικανικού νομίσματος τις προηγούμενες βδομάδες.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0725 δολάρια, έναντι 1,0709 δολαρίων το πρωί και 1,0716 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινείται στα 1,0816 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,33 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,19 γεν ανά ευρώ το πρωί και 129,04 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,70 γεν, έναντι 120,54 γεν το πρωί και 119,87 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v