Η αντίδραση σε Πάουελ...σταθεροποιεί το δολάριο

Τη δυνατότητα σταθεροποίησης φαίνεται να δίνουν στο δολάριο οι διεθνείς αντιδράσεις στην παρουσίαση Πάουελ, που καθιστούν τον πόλεμο ”λίγο περισσότερο μακρινό”. Σταθεροποιητικά και το ευρώ έναντι του γεν.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, μετά το χθεσινό ανοδικό ”ξέσπασμα” του ευρωπαϊκού νομίσματος υψηλότερα του 1,09 δολαρίου, κάτι που οι αναλυτές απέδωσαν στις ανησυχίες για τις (τότε επικείμενες) επιπτώσεις των δηλώσεων Πάουελ.

Η αντίδραση όμως που το σύνολο σχεδόν της διεθνούς κοινότητας (ΗΠΑ και Βρετανίας εξαιρουμένων) είχε έναντι της παρουσίασης του αμερικανού ΥΠΕΞ, απομάκρυνε το ενδεχόμενο άμεσου πολέμου στον Κόλπο και έδωσε την ευκαιρία στο αμερικανικό νόμισμα να κινείται τώρα στο επίπεδο των 1,0801.

”Το θέμα του Ιράκ δεν απομακρύνθηκε, απλά τα πράγματα είναι τώρα λίγο πιο ήρεμα”, σχολιάζει ιάπωνας αναλυτής. Πέριξ των 120 γεν ανά δολάριο διαμορφώνεται η ισοτιμία του αμερικανικού προς το ιαπωνικό νόμισμα. Αυτή την ώρα ένα δολάριο αγοράζει 119,84 γεν.

Έναντι του ευρώ, το γεν εμφανίζει επίσης τάσεις σταθεροποίησης, στο επίπεδο των 129,44 γεν, έχοντας υποχωρήσει από τα 129,54 γεν, όπου βρέθηκε την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v