Eνίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ

Το βέτο που τέθηκε στο ΝΑΤΟ για το ζήτημα της Τουρκίας, αλλά και το ”ελεύθερο” που παραχώρησε το Ιράκ στις ΗΠΑ, να πετούν τα αναγνωριστικά της αεροπλάνα πάνω από το έδαφός του, ισχυροποιεί το δολάριο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του Bloomberg.

Aνοδικά κινείται το δολάριο στην αγορά συναλλάγματος έναντι της κοινής νομισματικής μονάδας, αφού το βέτο που τέθηκε στο ΝΑΤΟ, για το θέμα της Τουρκίας, αλλά και το ”ελεύθερο” που παραχώρησε το Ιράκ στις ΗΠΑ, να πετούν τα αναγνωριστικά της αεροπλάνα πάνω από το έδαφός της, έστρεψε το ενδιαφέρον των επενδυτών στο πράσινο νόμισμα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του Bloomberg.

Διεθνείς αναλυτές τονίζουν πάντως ότι το δολάριο θα ανακάμψει, αφού ο πόλεμος φαίνεται αναπόφευκτος, ενώ οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείπουν την πολεμική ρητορική τους.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία Γκρίνσπαν στη γερουσία, όπου αναμένεται να τονίσει την αισιοδοξία του για την αμερικανική οικονομία.

Στον άξονα των 1,07 δολάρια κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 121 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 130 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v