Aνέκαμψε ελαφρώς το δολάριο έναντι του ευρώ

Μικρή ενίσχυση σημείωσε το δολάριο, έναντι του ευρώ, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες που είχε σημειώσει, αμέσως μετά τη δημοσίευση του ”μήνυματος” από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μικρή ενίσχυση σημείωσε το δολάριο, έναντι του ευρώ, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες που είχε σημειώσει, ύστερα από τη ”δημοσίευση” του μηνύματος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αναλυτές της αγοράς χρήματος αποδίδουν την ελαφρά ενίσχυση στην κάλυψη των short θέσεων, ενώ δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι όσο ο πόλεμος πλησιάζει, το πράσινο νόμισμα θα αντιμετωπίζει πιέσεις.

Παράλληλα, η χθεσινή ομιλία Γκρίνσπαν, αν και ικανοποίησε μερίδα αναλυτών, θορύβησε ορισμένους άλλους σχετικά με τους προβληματισμούς που υπογραμμίστηκαν από τον πρόεδρο της FED σχετικά με την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, περιορισμένου εύρους εκτιμάται ότι θα είναι η όποια ενίσχυση του δολαρίου, έναντι του γεν, αφού προβλέπεται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoE) θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να ενισχύει το αμερικανικό νόμισμα.

Τον Ιανουάριο, επί παραδείγματι, πούλησε 700 δισ. γεν (578 δισ. δολάρια), ενώ οι ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις αξιωματούχων της ιαπωνικής κυβερνήσεως ότι ευνοούν ένα αδύναμο γεν.

Στον άξονα των 1,07 δολαρίων κινείται το ευρώ, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου γεν.

Εξάλλου, στα 129 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v