Ενισχύεται και πάλι το ευρωπαϊκό νόμισμα

Πάνω από τα 1,08 δολάρια κινείται το ευρώ, εν μέσω νέων ανησυχιών για πόλεμο στο Ιράκ και ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Το γεν εξασθενεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του.

Το ευρώ ενισχύεται σε επίπεδα άνω των 1,08 δολαρίων, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει, κατά τις πρωινές συναλλαγές, εν μέσω νέων φόβων για πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών -που είδε προσχέδιο της έκθεσης - ότι ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ θα πει αύριο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού ότι η Βαγδάτη δεν έχει δώσει, όπως υποχρεούται, στοιχεία για το πού βρίσκονται τα όπλα μαζικής καταστροφής σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο να αποδειχθεί πως ο ιρακινός βαλλιστικός πύραυλος αλ Σαμούντ 2 έχει βεληνεκές μεγαλύτερο του επιτρεπτού ώθησαν προσωρινά την ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα στα 1,0807 δολάρια ανά ευρώ.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τον πόλεμο επισκίασε τη δημοσιοποίηση έκθεσης που έδεξε εξασθένηση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών καταναλωτών. Οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση κατά 0,9% τον Ιανουάριο μετά την κατά 1,2% αύξηση που είχε καταγραφεί το Δεκέμβριο του 2002. Το γεν υποχωρεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η κρίση για τα πυρηνικά της Β. Κορέας θα επηρρεάσει ενδεχομένως αρνητικά το ιαπωνικό νόμισμα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0822 δολάρια, έναντι 1,0785 δολάρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0731 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 130,35 γεν ανά ευρώ, έναντι 130,34 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,94 γεν, έναντι 120,85 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v