Προς τα 1,08 δολάρια ”τρέχει” το ευρώ

Ολοταχώς προς τα 1,08 δολάρια βαδίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το τι θα δηλώσει ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στην αυριανή του αναφορά για το Ιράκ, αλλά και τις απογοητευτικές εκτιμήσεις για τις πωλήσεις λιανικής.

Ξανά στον άξονα των 1,08 δολαρίων κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς ενισχύονται οι φόβοι ότι η αυριανή αναφορά του επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά τον πόλεμο με το Ιράκ.

Από τα χείλη του Χανς Μπλιξ κρέμονται αναλυτές και επενδυτές, καθώς ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ αναμένεται να δηλώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το Ιράκ δεν έχει συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας 1441.

Παράλληλα, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής για τον Ιανουάριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,6% έναντι της ανόδου κατά 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι εάν επαληθευτούν οι εν λόγω φήμες, το δολάριο θα υποστεί εκ νέου ισχυρό πλήγμα, καθώς έτσι θα δοθεί η ”ευκαιρία” στις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρήσουν σε πόλεμο κατά του Ιράκ.

Παράλληλα, από την έκθεση του Μπλιξ αναμένεται να καθοριστούν και οι σχέσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς Γαλλίας, Γερμανία και Ρωσία επιθυμούν την ενίσχυση των εργασιών των επιθεωρητών

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0780 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v