Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Στα επίπεδα των 1,08 δολαρίων κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τις δηλώσεις Μπλιξ, ενώ η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση του ιαπωνικού ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 έδωσε ώθηση στο γεν.

Στα επίπεδα των 1,08 δολαρίων κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ο Χανς Μπλίξ για μια ακόμη φορά δήλωσε ότι δεν ”υπάρχουν αποδείξεις” για το ότι το Ιράκ ”γνώριζε εκ των προτέρων” πού θα πήγαιναν οι επιθεωρητές για να αναζητήσουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Το ευρώ ενισχύθηκε αργά χθες το απόγευμα, στα 1,0844 δολάρια πριν υποχωρήσει ελαφρώς κατά τις σημερινές συναλλαγές. Το αμερικανικό νόμισμα, παράλληλα, εξασθενεί έναντι του γεν μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν ότι η αύξηση του ιαπωνικού ΑΕΠ στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2002 ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης (κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Οι φόβοι του πολέμου καθώς και αυτοί για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων εξακολουθούν να επισκιάζουν τη γνωστοποίηση στοιχείων για την κατάσταση πραγμάτων στην οικονομία των ΗΠΑ. Τα προκαταρκτικά στοιχεία για την εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών το Φεβρουάριο που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειξαν την υποχώρηση στο 79,2 από 82,4 τον Ιανουάριο του 2003, ενώ η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, σημείωσε αύξηση κατά 0,7%, έναντι 0,4% το Δεκέμβριο και εκτιμήσεων για 0,3%.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0780 δολάρια, έναντι 1,0838 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0790 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 130,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 130,51 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 120,37 γεν, έναντι 130,51 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v