Ενισχύεται ξανά το ευρωπαϊκό νόμισμα

Ελαφρά ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου σε σχέση με τα χθεσινοβραδυνά επίπεδα, ενώ το αμερικανικό νόμισμα κάλυψε μέρος του χαμένου εδάφους έναντι του γεν λόγω φόβων παρέμβασης.

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές εν μέσω παρατεταμένης αβεβαιότητας για την πιθανότητα να προχώρησουν οι ΗΠΑ σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι επιζητά νέα απόφαση του ΟΗΕ - επιδιώκοντας να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 28 Φεβρουαρίου - αναλυτές εκτιμούν ότι η έγκριση ’’δεν είναι απαραίτητο’’. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο ενισχύθηκε προσωρινά έως και στα 1,0724 δολάρια ανά ευρώ έναντι 1,0688 δολαρίων ανά ευρώ σε συναλλαγές, αργά χθες το απόγευμα.

Το αμερικανικό νόμισμα, παράλληλα, ανέκαμψε πάνω από τα 119 γεν εν μέσω φόβων για παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος ενώ ενδοσυνεδριακά, είχε υποχωρήσει έως και στα 118,83 γεν. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0740 δολάρια έναντι 1,0723 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0730 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,57 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,43 γεν ανά ευρώ το πρωί και 127,50 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,01 γεν, έναντι 118,83 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v