Πιέζεται ελαφρά το δολάριο έναντι του ευρώ

Πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού, λόγω κυρίως της νέας διαφωνίας που διαφαίνεται ότι θα ξεσπάσει στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, γύρω από το θέμα του Ιράκ.

Υψηλότερα του 1,08 δολ. διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρωπαϊκού προς το αμερικανικό νόμισμα, καθώς, όπως σχολιάζουν αναλυτές, το τελευταίο φαίνεται δέχεται πίεση από τη νέα αντιπαράθεση που διαφαίνεται στα πλαίσια του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Ισπανία μοιάζουν αποφασισμένες να ασκήσουν έντονες πιέσεις για ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που θα εγκρίνει την επέμβαση στο Ιράκ, ενώ Γαλλία Γερμανία και Ρωσία εκτιμάται ότι θα ασκήσουν βέτο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανή αδυναμία στην καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ που ανακοινώνεται σήμερα θα εξασθενήσει έτι περισσότερο το ”πράσινο νόμισμα”. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση της εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου στο 76,6 από το 79.

Εξάλλου, τόνωση πιστεύεται πως παρέχει στο ευρώ η ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικού κλίματος, ο οποίος για το Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 88,9, από 87,4 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,0816 δολ. ενώ η ισοτιμία του ευρωπαϊκού έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κινείται επίσης ανοδικά και διαμορφώνεται στα 127,03 γεν. Ανοδικά κινείται έναντι του γεν το δολάριο, στο επίπεδο των 117,45 γεν.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v