Πιέζεται το ευρώ από δολάριο και γεν

Πιέσεις δέχεται το ενιαίο νόμισμα τόσο από το δολάριο όσο και από το γεν, ύστερα από το διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας αλλά και τις πρόσφατες επισημάνσεις του Ντουίζενμπεργκ για μείωση των επιτοκίων.

Οριακές μεταβολές καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του γεν και του δολαρίου, ύστερα από την ανακοίνωση διορισμού του νέου διοικητή της Boj αλλά και τις επισημάνσεις του Ντουίζενμπεργκ για μείωση των επιτοκίων.

Εξάλλου, οι τελευταίες ενδείξεις κάνουν λόγο για τη δεύτερη ύφεση της οικονομίας της Γερμανίας σε αντίστοιχο διάστημα ετών, καθώς και την ύπαρξη ελάχιστων ενδείξεων για ανάκαμψη.

Οι αναλυτές μάλιστα εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με το ότι οι ελπίδες για μια οικονομική ανάκαμψη είναι περιορισμένες. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντουίζενμπεργκ, σχετικά με την προοπτική της οικονομίας της ευρωζώνης, τον οδήγησαν στο να κάνει λόγο για μείωση των επιτοκίων. Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0747 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Εξάλλου, ανοδική πορεία καταγράφει τόσο το πετρέλαιο όσο και ο χρυσός, με το πετρέλαιο να διαμορφώνεται στα 32,58 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου και στα 35,95 το Nymex, ενώ ο χρυσός βρίσκεται περί τα 353 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v