Σε υψηλότερα επίπεδα το ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών και ειδικότερα στα 1,0845 δολάρια, έφτασε σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, για να περιοριστεί στη συνέχεια. Πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ασκούν τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τόσο χθες όσο και σήμερα για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών αναρριχήθηκε η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς τα ασθενέστερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που γνωστοποίηθηκαν χθες σε συνδυασμό με την σημερινή ανακοίνωση αύξησης του πληθωρισμού, ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις ενός πολέμου κατά του Ιράκ στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία παγκοσμίως.

Το ευρώ ενισχύθηκε πάνω από το υψηλό της προηγούμενης συνεδρίασης (1,0835 δολάρια) - στα 1,0845 δολάρια πριν υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια. Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα παραμένει υπό πίεση σε σχέση με το γεν παρά τους φόβους για παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος με στόχο την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος.

Πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται στο δολάριο από την αύξηση κατά 0,3% των τιμών καταναλωτή, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων εννέα μηνών. Η αύξηση ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών, και όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πίεση των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0837 δολάρια, έναντι 1,0827 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0763 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,12 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,28 γεν, έναντι 118,33 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v