Μερική ανάκαμψη για το ευρώ

Πτωτικά αλλά υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω προβλέψεων για νέα μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης. Ενισχύθηκε το γεν έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του.

Πτωτικά αλλά σε υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές, μετά την εκτίμηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντούιζενμπεργκ ότι η οικονομία της ευρωζώνης πιθανώς δεν θα ανακάμψει φέτος, παρέχοντας ένδειξη για νέα μείωση των επιτοκίων.

Η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε επίπεδα γύρω στα 1,075 δολάρια ανά ευρώ από 1,0794 δολάρια ανά ευρώ αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του μετά το διορισμό του Τοσίρο Φουκούι, αντίπαλου ριζικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, ως διαδόχου του Μασάρου Χαγιάμι στη θέση του διοικητού της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ο Χαγιάμι θα αποχωρήσει στις 19 Μαρτίου.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0758 δολάρια, έναντι 1,0754 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0760 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,11 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,32 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γςν διαμορφώνεται στα 118,18 γεν, έναντι 118,40 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v