Ελαφρώς κάτω από το 1,08 το ευρώ δολάριο

Ελαφρώς κάτω από τα 1,08 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ μετά την αιφνίδια βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία το Φεβρουάριο. Το γεν ενισχύεται και πάλι έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του.

Στα 1,08 δολάρια κινείται το ευρώ κατά τις σημερινές συναλλαγές Λονδίνου - πριν υποχωρήσει στη συνέχεια και πάλι κάτω του ορίου αυτού - καθώς η αιφνίδια βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία το Φεβρουάριο εκτόνωσε τις πιέσεις για νέα μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα, το γεν ενισχύθηκε περαιτέρω έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού ΟΙκονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν για να εξασθενήσουν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος. Ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών στο δυτικό τμήμα της χώρας σημείωσε το Φεβορουάριο άνοδο - για δεύτερο συνεχόμενο μήνα - στο 88,9, στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου επταμήνου, ενώ οι προβλέψεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στο 87,2.

Το γεν κάλπασε έναντι του κοινού νομίσματος και του δολαρίου - προσθέτοντας στα κέρδη που σημείωσε χθες μετά το διορισμό του Τοσιχίκο Φουκούι ως αντικαταστάτη του Μασάρου Χαγιάμι στην κεφαλή της Τράπεζας της Ιαπωνίας - καθώς ο Σιοκάουα δήλωσε ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Ομάδας των Επτά (G7) να αφήσουν τη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις αγορές. Η δήλωση αυτή ήρθε σε ευθεία αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων ότι το Τόκιο είναι έτοιμο να παρέμβει για να αντιμετωπίσει το πλήγμα που καταφέρει το ισχυρό ιαπωνικό νόμισμα στους Ιάπωνες εξαγωγείς.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0797 δολάρια, έναντι 1,0814 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0770 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 126,66 γεν ανά ευρώ, έναντι 126,87 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,32 γεν - μη σημειώνοντας μεταβολή σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v