Στα πρωινά χαμηλά επίπεδα επέστρεψε το ευρώ

Κάτω από τα 1,08 δολάρια υποχώρησε το ασπόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, μετά την εκτίναξή του στα 1,0839 δολάρια. Ωστόσο το αμερικανικό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Κάτω από τα 1,08 δολάρια υποχώρησε το ασπόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, μετά την εκτίναξή του στα 1,0839 δολάρια. Ωστόσο το αμερικανικό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, εξαιτίας της ενίσχυσης των φόβων για επικείμενο πόλεμο κατά του Ιράκ.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έως και στα 116,89 γεν, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια. Η ενίσχυση των φόβων για επικείμενο πόλεμο, εξουδετέρωσαν τις συγκαλυμμένες παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Το ευρώ τελικά ύπέκειψε στις ενδείξεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως προς την ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο φέτος δύο από τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης. Δύο εκθέσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, εμφανίζουν τους γερμανούς καταναλωτές περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ ενώ οι γαλλικές επιχειρήσεις στο μεταποιητικό τομέα εκτιμάται όται θα περιορίσουν την παραγωγή τους. Ο δείκτης που βασίζεται σε έρευνα -σε 2.000 καταναλωτές- της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρίας έρευνας της αγοράς GfK AG υποχώρησε στο 3,8 από 3,9.

Παράλληλα, έρευνα της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee - σε 2.000 επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα - έδειξε ότι μειώθηκε το Φεβρουάριο η ζήτηση για γαλλικά προϊόντα ενώ οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα μειώσουν την παραγωγή τους. Ο δείκτης παραγγελιών στις γαλλικές μεταποιητικές βιομηχανίες υποχώρησε το Φεβρουάριο στο -24 από -18 τον Ιανουάριο ενώ μέτρηση για την παραγωγή των εταιριών κατέγραψε πτώση στο -1 από 0. Ο δείκτης εμπιστοσύνης των Γάλλων επιχειρηματιών παρέμεινε αμετάβλητος, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της ένδειξης του Ιανουαρίου (στο 97 από 98 που είχε ανακοινωθεί προκαταρκτικά).



Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0748 δολάρια, έναντι 1,0785 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0790 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 126,23 γεν ανά ευρώ, έναντι 126,17 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 116,93 γεν, έναντι 116,99 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v