Οριακές μεταβολές στις βασικές ισοτιμίες

Μεταβολές σε στενά όρια καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές, στις ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων. Οι συναλλασσόμενοι κρατούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή εξελίξεων στο Ιράκ. Το ευρώ - δολάριο κυμαίνεται γύρω από το επίπεδο των 1,08 δολαρίων.

Μεταβολές σε στενά όρια καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές, στις ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων. Οι συναλλασσόμενοι κρατούν επιφυλακτική στάση ενόψει της βδομάδας που προβλέπεται κρίσιμη για τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο κυμαίνεται γύρω από τα 1,08 δολάρια ανά ευρώ, ενώ οι συναλλασσόμενοι διστάζουν να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις δολαρίων μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι την περασμένη βδομάδα παρενέβη το Φεβρουάριο για δεύτερη φορά στις αγορές συναλλάγματος με στόχο τη εξασθένηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ έδειξε επιβράδυνση της δραστηριότητας το Φεβρουάριο, ενώ η εν λόγω δραστηριότητα σταθεροποιήθηκε στην Ευρώπη: Ο δείκτης Reuters/NTC Research κατέγραψε αιφνίδια άνοδο - για πρώτη φορά στο τελευταίο εξάμηνο - πάνω από τις 50 μονάδες που σηματοδοτούν το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0814 δολάρια, έναντι 1,0804 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0798 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,34 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,44 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,99 γεν, έναντι 117,96 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v