Στα 1,1038 το ευρώ δολάριο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαρτίου του 1999, στα 1,1038 δολάρια ανά ευρώ, εξακολουθεί να κινείται η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το δολάριο. Το δολάριο δεν φαίνεται να ανακάμπτει παρά τον ”ήπιο” τόνο της ομιλίας Μπλίξ.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαρτίου του 1999, λιγότερο από τρεις μήνες μετά την εισαγωγή του, αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου - στα 1,1028 δολάρια - κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου καθώς η αγορά ερμήνευσε δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπους ως ένδειξη ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μονομερή ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ.

Το αμερικανικό νόμισμα δεν φαίνεται να αντιδρά θετικά στην ”ήπιων τόνων” ομιλία του επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Οπως τόνοσε ο κ. Μπλιξ, οι έρευνες συνεχίζονται και οτι η συνέναιση της ιρακινή κυβέρνησης να καταστρέψει τους πυραύλους Αλ Σαμουντ, συνέβαλε σημαντικά στην διαδικασία αφοπλισμού του Ιράκ.

Στο δολάριο ασκούνται πιέσεις και από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, πτώση σημείωσαν κατά το μήνα Φεβρουάριο τα μισθολόγια, ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά τον ίδιο μήνα στο 5,8%.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα εξουσιοδοτεί τη χρήση βίας για τον αφοπλισμό του Ιράκ, αν και είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση ακόμη και αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αρνητικό. Παράλληλα, νέες αγορές δολαρίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας που διαπιστώθηκαν συγκράτησαν την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα πάνω από τα 117 γεν ανά δολάριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1038 δολάρια, έναντι 1,1019 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1019 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,24 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,21 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,20 γεν, έναντι 117,26 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v