Πάνω από τα 1,09 επιμένει το ευρώ

Ανοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια. Στο μεταξύ ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το κατά πόσο η μείωση της διαφοράς των ευρωπαϊκών επιτοκίων από τα αμερικανικά θα καταφέρει πλήγμα στο κοινό νόμισμα.

Ανοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια, όπως εκτιμούσε η πλειονότητα των αναλυτών.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το αμερικανικό διαμορφώνεται στα 1,0956, χαμηλότερα από τα 1,1003 δολάρια, στα οποίαείχε εκτιναχθεί χθες μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν στους επενδυτές οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Σνόου σχετικά με το κατά πόσον η κυβέρνηση Μπους εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική του ”ισχυρού δολαρίου”.

Στο μεταξύ την επιχειρηματολογία όσων υποστηρίζουν ότι μείωση της διαφοράς των ευρωπαϊκών επιτοκίων από τα αμερικανικά θα καταφέρει πλήγμα στο κοινό νόμισμα, ορισμένοι εκτιμούν ότι η προτίμηση των επενδυτών στο ευρώ θα συνεχιστεί εν μέσω απειλής πολέμου και της ώθησης στην ανάπτυξη που θα δοθεί από τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Παράλληλα, και παρά τη μικρή στήριξη που έδωσε στο δολάριο η πρόταση της Βρετανίας για συμβιβασμό σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για απόφαση που θα εξουσιοδοτεί την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης, συναλλασσόμενοι επισημαίνουν την πιθανή αρνητική επίδραση (στο δολάριο) αυτής της πρότασης καθώς ενδέχεται να απομονώσει ακόμη περισσότερο την Ουάσινγκτον η οποία θα αναλάβει δράση χωρίς την έγκριση του διεθνούς οργανισμού και θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του πολέμου.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0956 δολάρια, έναντι 1,0960 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0960 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,56 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,60 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,40 γεν, έναντι 117,35 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v