Κάτω από τα 1,080 δολ. το ευρώ

Σε επίπεδα κάτω των 1,080 δολ. υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ωστόσο η ανοδική φορά του δολαρίου ανακόπηκε μετά την ενίσχυση των ανησυχιών ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να παραιτηθούν από την προσπάθεια να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του ΟΗΕ στη χρήση βίας κατά του Ιράκ.

Σε επίπεδα κάτω των 1,080 δολαρίων υποχώρησε, κατά τις σημερινές συναλλαγές, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο.

Ωστόσο η ανοδική φορά του δολαρίου ανακόπηκε μετά την ενίσχυση των ανησυχιών ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να παραιτηθούν από την προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του ΟΗΕ για αφοπλισμό του Ιράκ με χρήση βίας.

Διαπραγματευτές επεσήμαναν ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσουν την αντίδραση της αγοράς, η οποία εξακολουθεί να επηρεάζεται από τα πολεμικά σενάρια, παρά την σωρεία των στοιχείων που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο τέταρτο τρίμηνο, τα αποθέματα επιχείρησεων τον Ιανουάριο, το δείκτη τιμών παραγωγού το Φεβρουάριο αλλά και από τα αποτελέσματα της έρευνας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών το Μάρτιο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0774 δολάρια, έναντι 1,0776 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 1,0864 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,80 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,67 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,62 γεν, έναντι 118,48 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v