Σημαντική ενίσχυση για το αμερικανικό νόμισμα

Κάτω από τα 1,10 δολάρια το ευρώ εν μέσω σεναρίων ότι ένας πόλεμος κατά του Ιράκ ενδέχεται να είναι σύντομος, στην ενίσχυση του δολαρίου συμβάλουν και οι φήμες οτι οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει την ψήφο του Πακιστάν.

Απομακρύνθηκε από το επίπεδο των 1,10 δολαρίων η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, εν μέσω σεναρίων που θέλουν τον πόλεμο κατά του Ιράκ να είναι σύντομος.

Σημαντική ενίσχυση για το αμερικανικό νόμισμα και η είδηση την οποία μετέδωσε χθες πρώτο το CNN περί ’’μυστικών συνομιλιών’’ με υψηλόβαθμους αξιωματικούς των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια να τους πείσει να μην προβάλλουν αντίσταση σε περίπτωση επίθεσης.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να αποκομίσει επιπλέον οφέλη και τις φήμες που κυκλοφορούν οτι οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη του Πακιστάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην πρότασή τους για απόφαση του διεθνούς οργανισμού για αφοπλισμό της Βαγδάτης μέχρι τη Δευτέρα.

Το αμερικανικό νόμισμα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τα μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, για την εξέλιξη των αιτήσεων για επιδόματα ανεργία και των λιανικών πωλήσεων.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0890 δολάρια, έναντι 1,0907 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1010 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,85 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,68 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 128,74 118,01 γεν, έναντι 117,08 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v