Οι πολεμικές εξελίξεις πιέζουν το δολάριο

Περιορισμένες πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα, καθώς αρκετοί διαχειριστές χρήματος έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες του αναμενομένου δυσκολίες στην πρόοδο του πολέμου.

Στα επίπεδα των 1,063 δολαρίων διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, με τις πολεμικές εξελίξεις να καθορίζουν τις τάσεις στην αγορά χρήματος, όπως τονίζεται από αναλυτές της αγοράς.

Αμερικανοί διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν ότι, αν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν εξελιχθούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και το γενικότερο σχεδιασμό των αγγλοσαξόνων, τότε το δολάριο θα ακολουθήσει περαιτέρω πτωτική πορεία.

”Οι δυνάμεις μας αντιμετωπίζουν στην περιοχή της Nasiriya την ισχυρότερη αντίσταση από την έναρξη του πολέμου”, τόνισε ο Αμερικανός υποστράτηγος, J. Abizaid, ενώ οι δηλώσεις του Πτεράρχου Myers ο οποίος τόνισε ότι, η όποια πολεμική σύγκρουση στη Βαγδάτη θα είναι δύσκολη, προκάλεσαν ανησυχία στους αναλυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg, το 55% των αναλυτών που ερωτήθηκαν για την πορεία του δολαρίου, υποστήριξαν ότι το πράσινο νόμισμα θα ενισχυθεί έναντι του ευρώ.

Στα 120 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου- γεν, ενώ στα 128 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ- γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v