Εντονη νευρικότητα στις αγορές συναλλάγματος

Νευρικότητα εξακολουθεί να επικρατεί στις αγορές σναλλάγματος, με το δολάριο να ανακτά μέρος των απωλειών του. Πάνω από τα 120 γεν η ισοτιμία δολαρίου/γεν και πάνω από τα 1,060 δολάρια η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Επεισοδιακές είναι οι σημερινές συνεδριάσεις στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο να εξασθενεί αρχικά έναντι του ευρώ γύρω στα 1,0630 δολάρια ανά ευρώ αλλά στη συνέχεια να ανακτά μέρος των αρχικών απωλειών του.

Παράλληλα, ενισχύθηκε και πάλι πάνω από τα 120 γεν ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω του ορίου αυτού. Η δήλωση του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους ότι ”ο πόλεμος μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και να είναι δυσκολότερος από ό,τι προβλέπουν ορισμένοι” άσκησε αρχικά πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα. Μετά από λίγα λεπτά, το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ και το γεν.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι μικρός καθώς οι επενδυτές διστάζουν να προβούν σε τοποθετήσεις και μένουν εκτός αγοράς μετά την έναρξη των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράκ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0607 δολάρια, έναντι 1,0625 δολαρίων το πρωί και 1,0627 δολαρίων νωρίτερα. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0590 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,37 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,43 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,03 γεν, έναντι 119,93 γεν το πρωί και 119,89 νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v