”Αμφισβητείται” το αμερικανικό νόμισμα

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν λόγω ανησυχιών της αγοράς ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν θα είναι σύντομος, όπως αρχικά πιστευόταν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα οδήγησε, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, την ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ και το γεν η επιφυλακτικότερη στάση των συναλλασσομένων σχετικά με τη χρονική διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Μετά από τριήμερο ανεπαίσθητων αποτυχιών, οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις υπέστησαν χθες, τις σοβαρότερες απώλειές τους στα πεδία των μαχών, δημιουργώντας ανησυχία στις αγορές σχετικά με το κατά πόσον η Ουάσινγκτον μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας παρατεταμένης σύγκρουσης. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, την περασμένη Παρασκευή η αγορά ήλπιζε ότι η σύγκρουση θα ήταν σύντομη και χωρίς περιπλοκές, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτοι υπαινιγμοί ότι ο πόλεμος δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε χωρίς περιπλοκές. Μια χρονική παράταση του πολέμου, επισημαίνουν, σημαίνει μεγαλύτερο κόστος, μεγαλύτερες αμφιβολίες για τις πολιτικές των ΗΠΑ σε άλλα θέματα και πιθανώς μεγαλύτερη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0651 δολάρια, έναντι 1,0633 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0572 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,24 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,46 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,48 γεν, έναντι 120,82 γεν ανά ευρώ το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v