Ανακάμπτει το ευρωπαϊκό νόμισμα

Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς δεν φάνηκε να επηρρεάζεται από την αιφνίδια επιδείνωση το Μάρτιο του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.

Ανοδικές τάσεις διαπιστώνονται στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές, να κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες.

Το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε στήριξη από ενδείξεις για εξέγερση στη Βασόρα κατά του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν υποδαυλίζοντας ελπίδες για σύντομο πόλεμο στο Ιράκ, οι οποίες στη συνέχεια μετριάστηκαν λόγω της αυξανόμενης αντίστασης των ιρακινών δυνάμεων που συνατούν τα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα, καθώς προωθούνται προς τη Βαγδάτη.

Οι εξελίξεις στον μέτωπο επισκιάζουν σε τέτοιο βαθμό τα οικονομικά στοιχεία που το ευρώ δεν επηρρεάστηκε από την αιφνίδια εξασθένηση της εμπιστοσύνης των Γερμανών επιχειρηματιών το Μάρτιο (στο 88,1 ο δείκτης Ifo από 88,9 τον Φεβρουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για μη μεταβολή).

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0653 δολάρια, έναντι 1,0633 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0691 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία, εξάλλου, του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,23 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,11 γεν ανά ευρώ το πρωί, ενώ τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,38 γεν, έναντι 120,42 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v