Στον άξονα των 1,090 δολ. το ευρώ

Σε επίπεδα ελαφρώς κάτω από τα 1,090 δολάρια κινείται κατά τις απογευματινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου. Οριακή υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος κάτω από τα 118 γεν.

Σε επίπεδα ελαφρώς κάτω από τα 1,090 δολάρια κινείται κατά τις επογευματινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον πόλεμο στο Ιράκ εξακολουθούν να επισκιάζουν τα οικονομικά στοιχεία.

Οι συναλλασσόμενοι τελικά πτοήθηκαν από την υποχώρηση τον Μάρτιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, ο δείκτης που προκύπτει από την έρευνα Reuters-NTC Research για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Μάρτιο στις 48,4 μονάδες - κάτω των 50 μονάδων που σηματοδοτούν το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης - από 50,1 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2003.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε, παράλληλα, κάτω από τα 118 γεν παρά τα σχόλια του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα ότι οι πρόσφατες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος ήταν κερδοσκοπικές και ανεπιθύμητες και ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να δράσει για να εμποδίσει ταχείες διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οσον αφορά στην τριμηνιαία έκθεση ’’τανκάν’’ της Τράπεζας της Ιαπωνίας την οποία ανέμεναν οι συναλλασσόμενοι, σκιαγράφησε μια εξαιρετικά μικτή εικόνα αλλά ήταν αρκετά καλή ώστε να παράσχει στήριξη στο ιαπωνικό νόμισμα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0895 δολάρια, έναντι 1,0902 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0895 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,64 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,72 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,98 γεν, έναντι 118,07 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v