Με οριακές διακυμάνσεις η σχέση ευρώ - δολαρίου

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, ενώ στον άξονα των 1,09 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το δολάριο. Οι εξελίξεις στο Ιράκ καταλύτης για την πορεία του μαύρου χρυσού και της αγοράς χρηματος, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Στον άξονα των 1,09 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας με το δολάριο, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να αποτελούν το κυρίαρχο θέμα, καθορίζοντας τις τάσεις, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Ευρωπαίοι διαχειριστές θεωρούν ότι το δολάριο θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, αφού τόσο τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται όσο και οι στρατιωτικές εξελίξεις στο Ιράκ, δεν ευνοούν το αμερικανικό νόμισμα.

Εξάλλου, δίχως σημαντικές διακυμάνσεις διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου - γεν, με έντονη τη φημολογία ότι επίκειται παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών ότι παρακολουθείται στενά η ισοτιμία γεν δολαρίου.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε αρκετές φορές σε πώληση γεν και αγορά δολαρίων κατά τους τελευταίους μήνες, σχολίασαν Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Εξάλλου, στον άξονα των 30 δολαρίων ανά βαρέλι κινείται το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω ισχυροποίηση των τιμών του, αν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ δεν ολοκληρωθούν ”σχετικά σύντομα”.

Η στασιμότητα και η παράταση του πολέμου θα ενισχύσουν τις πετρελαικές τιμές εκτιμούν αναλυτές της αγοράς.

Παράλληλα, στα 27 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent, ενώ στα 335 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού.

Σημειώνεται ότι στα 118 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου γεν, ενώ στα 128 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγης ευρώ - γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v