O PMI οδηγεί το ευρώ πάνω από 1,090

Πάνω από τα 1,090 δολάρια κινείται η ισοτιμία των κοινού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα, εξαιτίας της δυσμενέστερης του αναμενομένου εξέλιξης του δείκτη PMI. Το δολάριο βαρύνεται από τις ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και την εξέλιξη του πολέμου.

Πάνω από τα 1,090 δολάρια κινείται η ισοτιμία των κοινού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα, εξαιτίας της δυσμενέστερης του αναμενομένου εξέλιξης του δείκτη PMI. Το δολάριο βαρύνεται από τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Στο κλίμα κατά του αμερικανικού νομίσματος βάρυναν και ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ. Το δολάριο υποχώρησε κάτω από τα 119 γεν, με την προσοχή στραμμένη στα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει η Τράπεζα της Ιαπωνίας και τα οποία θα δείξουν το εύρος της παρέμβασης της κεντρικής ιαπωνικής τράπεζας τον Μάρτιο στην αγορά συναλλάγματος με στόχο την εξασθένηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Το αμερικανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις λόγω ανησυχιών της αγοράς ότι μια παράταση του πολέμου στο Ιράκ θα διογκώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ, οι οποίες χρειάζεται να προσελκύουν περί τα 2 δισ. δολάρια κάθε εργάσιμη ημέρα για να αντισταθμίσουν το τρέχον έλλειμμα του ισοζυγίου τους.

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο μεταποιητικό τομέα στην περιοχή του Σικάγο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 48,4 από 54,90 το Φεβρουάριο και έναντι προβλέψεων για διαμόρφωσή του στο επίπεδο του 51. Αύριο θα γνωστοποιηθεί ο δείκτης ISM για την δραστηριότητα στη μεταποίηση σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει υποχωρήσει κάτω των 50 μονάδων που σηματοδοτεί το όριο μεταξύ συρρίκνωσης και ανάπτυξης.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0907 δολάρια, έναντι 1,0872 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0890 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,38 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,90 γεν, έναντι 119 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v