Επιφυλακτική ενίσχυση του δολαρίου

Ενισχύεται το δολάριο έναντι ευρώ και γεν, καθώς τα τελευταία νέα από το μέτωπο φέρουν τις αμερικανικές δυνάμεις να ελέγχουν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Ωστόσο οι συναλλασσόμενοι εξακολουθούν να κρατούν επιφυλακτική στάση και οι συναλλαγές να είναι περιορισμένες.

Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς τα τελευταία νέα από το μέτωπο φέρουν τις αμερικανικές δυνάμεις να ελέγχουν το κύριο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Η κατάληψη του Διεθνούς Αερολιμένα Σαντάμ ήταν ένας από τους στρατηγικούς στόχους των αμερικανικών δυνάμεων και σηματοδότησε την πρώτη χερσαία επιχείρηση κατά της ιρακινής πρωτεύουσας από την έναρξη του πολέμου πριν από δεκαέξι ημέρες.

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ωστόσο ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι περιορισμένος καθώς πολλοί συναλλασσόμενοι τηρούν επιφυλακτική στάση μιας και οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στο Ιράκ παραμένουν αβέβαιες.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η αγορά συναλλάγματος δείχνει σημεία κορεσμού όσον αφορά τις απότομες διακυμάνσεις ων ισοτιμιών στο ρυθμό των αλλαγών στην ειδησεογραφία από το μέτωπο και εστιάζει όλο και περισσότερο την προσοχή στα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ.

Μετά από μια σειρά δυσμενών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή τη βδομάδα, οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε επιθετικές αγορές δολαρίων. Το γεγονός αυτό ενισχύθηκε και από την δημοσιοποίηση της μεγαλύτερης του αναμενομένου αύξησης της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, αναλυτές επισημαίνουν ότι τον Μάρτιο χάθηκαν 108.000 θέσεις εργασίας, αριθμός σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος του αναμενομένου. Να σημειωθεί ότι η ανεργία διατηρήθηκε στο 5,8%.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0722 δολάρια ενώ κατά τη διάρκεια συναλλαγών αργά χθες το βράδι στην αγορά συναλλάγματος της Ν.Υόρκης διαμορφωνόταν στα 1,0758 με 1,0764 δολάρια.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0750 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 128,72 γεν, έναντι 128,43 γεν αργά χθες βράδι.

Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120 γεν, πάνω από μισό γεν σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία συναλλασσόταν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v