Επιφυλακτικοί οι επενδυτές έναντι του δολαρίου

Η επιφυλακτικότητα για τον πόλεμο οδηγεί το δολάριο στην απώλεια μέρους των πρόσφατων κερδών που είχε σημειώσει έναντι του ευρώ και του γεν. Αναλυτές εξηγούν ότι η υποχώρηση του δολαρίου οφείλεται και σε τεχνικές κινήσεις πωλήσεων.

Υποχώρησε ελαφρώς το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλάγες, έναντι του εδάφους που είχε κερδίσει τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν καθώς οι συναλλασσόμενοι αναμένουν την εξέλιξη της διείσδυσης των αμερικανικών δυνάμεων στην κεντρική Βαγδάτη καθώς και νέα για την τύχη του Σαντάμ Χουσέιν.

Η είδηση της αιφνιδιαστικής διείσδυσης αμερικανικών μονάδων στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας εκτόξευσε χθες το αμερικανικό νόμισμα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο βδομάδων έναντι του ευρώ και του γεν και στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου έναντι του ελβετικού φράγκου.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος οφείλεται αφενός στον συνδυασμό των ανησυχιών που σχετίζονται με τον πόλεμο και αφετέρου σε τεχνικές κινήσεις πώλησης δολαρίων. Σήμερα, εξηγούν αναλυτές, η επιφυλακτική στάση των συναλλασσομένων ενισχύθηκε και από τη διαφαινόμενη διάσταση απόψεων μεταξύ του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για το ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0670 δολάρια έναντι του χαμηλού των 1,0557 δολαρίων στα οποία είχε υποχωρήσει χθες η ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0650 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το δολάριο διαμορφώνεται στα 127,97 γεν ανά ευρώ, υποχωρώντας από τα επίπεδα των 128,34 γεν ανά ευρώ στα οποία διαμορφωνόταν χθες βράδι.

Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,49 γεν ενώ χθες είχε αναρριχηθεί στο υψηλό των τελευταίων δύο βδομάδων στα 120,89 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v