Θετική σήμερα η εικόνα του δολαρίου

Ενισχυμένο το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, καθώς οι συναλλασσόμενοι είχαν από το πρωί προεξοφλήσει θετικές εκπλήξεις από το μακροοικονομικό μέτωπο των ΗΠΑ.

Ενισχυμένο παραμένει σήμερα το δολάριο έναντι των ευρώ και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλάγες στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μιας και ο πόλεμος στο Ιράκ έχει προς το παρόν φύγει από το επίκεντρο της προσοχής των συναλλασσομένων.

Η αγορά είχε σχεδόν προεξοφλήσει θετικές εκπλήξεις σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ τόσο για την προκαταρκτική έκθεση του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών τον Απρίλιο όσο και για τα στοιχεία των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Μάρτιο.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανήλθε στο 83,2 έναντι προβλέψεων για 79 και από 77,6 τον Μάρτιο. Παράλληλα, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν τον Μάρτιο αύξηση κατά 2,1% έναντι προβλέψεων για 0,6% συνολικά, σε μηνιαία βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο είχαν καταγράψει πτώση 1,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0753 δολάρια έναντι 1,0787 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0750 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 119,97 γεν ανά δολάριο, έναντι 119,64 γεν ανά δολάριο χθες. Τέλος, η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 129,01 γεν έναντι 129,08 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v