Οριακές μεταβολές στις αγορές χρήματος

Οριακές διακυμάνσεις παρατηρούνται στις ισοτιμίες μεταξύ των βασικών νομισμάτων, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι, βραχυπρόθεσμα, μια πιθανή ανοδική κίνηση στη Wall, αλλά και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των εταιριών θα καθορίσουν τις τάσεις. Στα 1,1 δολάρια βλέπει η Citigroup την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Οριακές διακυμάνσεις παρατηρούνται στις ισοτιμίες μεταξύ των βασικών νομισμάτων με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρώτα σημάδια από τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των εταιριών στις ΗΠΑ.

Δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές στην αγορά χρήματος, τονίζουν αναλυτές της HSBC, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η προσοχή των επενδυτών ίσως να επικεντρωθεί ξανά στα γεωπολιτικά, ύστερα από την ”προειδοποίηση” που απήυθυνε ο πρόεδρος Μπους στη Συρία.

Εν τούτοις, Αμερικανοί διαχειριστές υποστηρίζουν ότι μια μεταπολεμική ανοδική κίνηση της Wall Street πιθανόν να λειτουργήσει θετικά υπέρ του δολαρίου, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Εξάλλου, η Citigroup σε έκθεσή της προβλέπει, με βάση στοιχεία τεχνικής ανάλυσης, ότι η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 1,1 δολαρίων.

Για την σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν η Citigroup προβλέπει ενίσχυση του ευρώ στο επίπεδο των 137 γεν.

Στο μεταξύ, στα επίπεδα των 1,07 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 129 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

Εξάλλου, στα 120 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v