”Πιέζεται” το δολάριο, οριακά το πετρέλαιο

Η προοπτική ανακοίνωσης αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις αμερικανικές απειλές προς τη Συρία, ασκούν εκ νέου πιέσεις στο δολάριο. Οριακές μεταβολές καταγράφει το πετρέλαιο.

Η προοπτική ανακοίνωσης αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις αμερικανικές απειλές προς τη Συρία, ασκούν εκ νέου πιέσεις στο δολάριο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν και την Παρασκευή τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία έδωσαν μια μικρή ”ανάσα” στο πράσινο νόμισμα, η αγορά χρειάζεται περισσότερα στοιχεία που να πείθουν για την οικονομική ανάκαμψη. Το δολάριο υποχωρεί στα 1,0747 έναντι του ευρώ.

Στέλεχος της Standard Chartered αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό αυτή τη στιγμή, ενώ προχώρησε και στην εκτίμηση ότι θα χρειαστεί τουλάχιστο ένας μήνας ακόμη έως ότου η αγορά λάβει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται προκειμένου να αποδείξει ότι η οικονομία δεν περιέρχεται ξανά σε ύφεση.

Αν και δεν αναμένονται πολλά μακροοικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, θα υπάρχει πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Citigroup, Intel Group, IBM, Motorola, General Motors και Ford Motors.

Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο σημειώνει οριακές μεταβολές, διαμορφούμενο στα 24,51 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ το nymex κινείται στα 27,73 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός διαμορφώνεται στα 27,73 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v