Τα ανοδικά futures ”συγκρατούν” το δολάριο

Συγκράτηση των τάσεων υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος προκαλεί η εικόνα των αμερικανικών futures, που δείχνουν ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street. Εξάλλου, βελτιωμένα αναμένονται τα στοιχεία από τον Δείκτη των Δεικτών, επίσης, στις ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, πέριξ του επιπέδου των 1,0881 δολ., ενώ νωρίτερα το ευρωπαϊκό νόμισμα είχε φτάσει και το 1,0994 δολ.

Εξάλλου, με άνοδο αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη μεταπασχαλινή συνεδρίαση των αμερικανικών αγορών, με τα στοιχεία από τον Δείκτη των Δεικτών Μαρτίου (που δημοσιοποιούνται στις 17.00 ώρα Ελλάδας) να αναμένονται βελτιωμένα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ενώ βραχυπρόθεσμα (τις 1- 2 επόμενες ημέρες) οι αναλυτές προβλέπουν πρόσκαιρη ενδυνάμωση του δολαρίου, λόγω και των θετικών futures της Wall Street, μεσο- μακροπρόθεσμα (στους επόμενους 10- 12 μήνες) όλο και περισσότεροι φαίνεται να εκτιμούν πως το ενιαίο νόμισμα ίσως προσεγγίσει και το επίπεδο 1,20 δολ.

Επίπεδα στήριξης για το ευρώ έναντι του δολαρίου αναφέρονται τα 1,0620 και τα 1,0789 δολ. ενώ ως επίπεδα αντίστασης αναφέρονται αυτά των 1,1005 και των 1,0923 δολ.

Υπέρ του ευρώ λειτουργεί η διαφορά των επιτοκίων ανάμεσα σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά επιτόκια, παρατηρεί το report Global Strategy της Alpha Bank (18/04). Στο ίδιο report επισημαίνεται ότι το δολάριο είναι αδυναμο, καθώς ”αντανακλά την αρνητική εικπόνα που εμφανίζει η αμερικανική οικονομία”. Εάν προσεγγίσουμε το επίπεδο ισοτιμίας ευρώ/ δολαρίου από την πλευρά της θεωρίας της αγοραστικής δύναμης, αναφέρει η Alpha, ”ως δίκαιη τιμή πρέπει να τεθούν τα 1,1150 δολάρια”.

Αναφορικά με το γεν, τόσο το ευρώ όσο και το αμερικανικό νόμισμα ενισχύονται ελαφρά έναντι του ιαπωνικού στα επίπεδα των 130,68 και 120,03 γεν, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v