Ανησυχίες για macro πιέζουν το δολάριο

Ενισχυμένη εμφανίζεται η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών και επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ θα εντείνουν τον προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών και επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ θα εντείνουν τον προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,1013 δολάρια, με την Alpha Bank να εκτιμά ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ θα είναι στα 1,0980-1,1050 δολάρια.

Πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα σε σχέση και με το γιεν, με την ισοτιμία να κυμαίνεται στα 119,95-120 γιεν.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας θα διατηρηθούν σε επίπεδο υψηλότερο των 400000, γεγονός που υποδηλώνει την αδυναμία της αγοράς εργασίας. Εξάλλου, μειωμένες κατά 0,5% αναμένονται οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών για το μήνα Μάρτιο.

Ενίσχυση εμφανίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του γιεν, με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 132,22 γιεν, καταγράφοντας νέο υψηλό επίπεδο τετραετίας.

Σύμφωνα με το ημερήσιο report του τμήματος αναλύσεων της Alpha Bank, συνεχίζεται το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για ομόλογα της Ευρωζώνης από Ιάπωνες θεσμικούς επενδυτές.

H Alpha Bank εκτιμά ότι η διακύμανση του ευρώ θα είναι 131,70-132,50 γιεν.

Μείωση κατά 1,4% καταγράφουν τα futures Ιουνίου για το μπρεντ στο Λονδίνο, διαμορφούμενα στα 24,60 δολ. το βαρέλι, μετά και την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι σκοπεύει να διατηρήσει την τιμή του μαύρου χρυσού στα επίπεδα των 25 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v