Ενισχύεται, σε υψηλά τετραετίας, το ευρώ

Σε επίπεδα πάνω από το 1,11 διατηρείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας νέο υψηλό επίπεδο τετραετίας (1,1140), παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και την άνοδο της Wall. Στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 1999 βρίσκεται το ευρωπαικό νόμισμα σε σχέση με το γεν (132,84).

Σε επίπεδα πάνω από το 1,11 διατηρείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας νέο υψηλό επίπεδο τετραετίας (1,1140), παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall.

Σύμφωνα με το ημερήσιο report ανάλυσης αγορών της Alpha Bank, η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος συνδέεται με τη φημολογία ότι θεσμικοί επενδυτές από τη Σ. Αραβία ρευστοποιούν δολάρια, προκειμένου να τοποθετηθούν στην Ευρωζώνη, επωφελούμενοι από τα υψηλότερα επιτόκια. H Alpha Bank προσδιορίζει την ημερήσια διακύμανση του ευρώ μεταξύ 1,1070-1,1155 δολάρια.

Στην υποχώρηση του δολαρίου συντελεί και η εκτίμηση των αναλυτών ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ (ISM βιομηχανίας, απασχόληση Απριλίου) θα διατηρήσουν τον προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Εξάλλου, το γεν υποχώρησε σήμερα το πρωί μέχρι τα επίπεδα των 133,23 γεν ανά ευρώ, καθώς τα μηδενικά επιτόκια στην Ιαπωνία και τα δυσμενή στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή που ανακοινώθηκαν σήμερα πλήττουν το γεν.

H Alpha Bank εκτιμά ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ εκτιμάται μεταξύ 132,40- 133,20 γεν.

Η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 1,1121 δολάρια, έναντι 1,1057 δολάρια νωρίτερα το πρωί.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 132,84 γεν ανά ευρώ, έναντι 132,23 νωρίτερα το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v