Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Τάσεις σταθεροποίησης επιδυκνείει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του γεν, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σημερινή ανακοίνωση των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Τάσεις σταθεροποίησης επιδυκνείει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του γεν.

Εξάλλου, το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σημερινή ανακοίνωση των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, με την πλειονότητα των αναλυτών να προβλέπουν ότι η τράπεζα δεν θα προβεί σε μείωσή τους, τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο report Global FX Strategy της Alpha Bank τα γρήγορα κέρδη που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στο ευρωπαικό νόμισμα δε θα αφήσουν ασυγκίνητους τους επενδυτές με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να εκδηλωθούν ρευστοποιήσεις που θα έχουν ως συνέπεια την εξασθένιση του ευρώ.

H Alpha Bank διατηρεί εξάλλου την εκτίμησή της των 1,25 δολαρίων για τους επόμενους 16 μήνες, ενώ θέτει ως τον αμέσο επόμενο στόχο το επίπεδο εισαγωγής του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος (1,1667 δολάρια).

Σε ό,τι αφορά το ιαπωνικό νόμισμα, το ενδιαφέρον των επενδυτών αποδίδεται στην ελπίδα ότι εάν τα μέτρα της ιαπωνικής κυβέρνησης καταφέρουν να σταθεροποιήσουν τις ιαπωνικές μετοχές, αυτό θα προσελκύσει καινούρια κεφάλαια από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1328 ευρώ ανά δολάριο, από τα 1,1350 δολάρια νωρίτερα το πρωί, ενώ η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 131,80 ευρώ ανά μονάδα ιαπωνικού νομίσματος.

Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 116,3 γεν ανά δολάριο, από τα 117,2 γεν νωρίτερα το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v