Σε υψηλά 4ετίας το ευρώ έναντι δολαρίου και γεν

Σε νέα υψηλά τετραετίας κινείται το ευρώ σήμερα τόσο έναντι του δολαρίου (1,1329 δολάρια) όσο και του γεν (133,95 γεν), με το επιτοκιακό πλεονέκτημα της Ευρωζώνης να ελκύει τις τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκά ομόλογα και ενισχύει τη ζήτηση για το ευρώ.

Σε νέα υψηλά τετραετίας κινείται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σήμερα τόσο έναντι του δολαρίου όσο και του γεν (1,1329 δολάρια και 133,95 γεν αντίστοιχα), καθώς το επιτοκιακό πλεονέκτημα της Ευρωζώνης ελκύει τις τοποθετήσεις επενδυτών σε ευρωπαϊκά ομόλογα και ενισχύει τη ζήτηση για το ευρώ.

Στην ενίσχυση του ευρωπαικού νομίσματος συντελεί και η ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ από τα διευρυνόμενα ”δίδυμα ελλείμματα” (δημοσιονομικό, τρεχουσών συναλλαγών).

Εξάλλου, στο ημερήσιο report ανάλυσης αγορών της Alpha Bank επισημαίνεται ότι έντονο παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τράπεζες της Μ. Ανατολής και Κεντρικές Τράπεζες της Ασίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου και η σημερινή σύσκεψη της Fed, καθώς αν δημοσιοποιηθεί προδιάθεσή της για μείωση των επιτοκίων, οι πιέσεις για το δολάριο θα αυξηθούν περαιτέρω, επισημαίνει η Alpha Bank.

Η ημερήσια διακύμανση του ευρώ εκτιμάται από την Alpha Bank μεταξύ 1,1270- 1,1370 δολάρια, ενώ η διακύμανση σε σχέση με το γεν εκτιμάται στα 133,80- 134,50 γεν.

Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1325 ευρώ ανά δολάριο, από τα 1,1290 δολάρια νωρίτερα το πρωί, ενώ η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 133,80 ευρώ ανά μονάδα ιαπωνικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v