Σημάδια σταθεροποίησης για το δολάριο

Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει το αμερικανικο νόμισμα έναντι του ευρώ, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του ποσοστού της ανεργίας στη Γερμανία κατά τον μήνα Απρίλιο. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στο 1,1388.

Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει το αμερικανικο νόμισμα έναντι του ευρώ, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του ποσοστού της ανεργίας στη Γερμανία κατά τον μήνα Απρίλιο. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στο 1,1358.

Ειδικότερα, στη Γερμανία ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 44.000 σε σχέση με τον Μάρτιο, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των στα 4,46 εκατομμύρια. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, το γεγονός ότι η οικονομία της Ευρώπης δεν εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης θα ευνοήσει, έστω και βραχυπρόθεσμα, την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1366 δολάρια ανά ευρώ από 1,1438 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου υποχώρησε κατά 1,3% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1999.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία των δύο να διαμορφώνεται στα 117,73 γιεν από 117,57, ενώ όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, το δολάριο ενδέχεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω έναντι του γεν, καθώς η Ιαπωνία μπορεί να προχωρήσει στην πώληση γεν, προκειμένου να περιορίσει την άνοδο του νομίσματός της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v