Με τα 1,15 δολάρια ”φλερτάρε锨το ευρώ

Την ξέφρενη κούρσα των τελευταίων ημερών συνεχίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ- τετραετίας μετά τη χθεσινή διατήρηση των επιτοκίων στο 2,5% από την ΕΚΤ και τις δηλώσεις του Προέδρου της ότι το ευρώ δεν βρίσκεται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα.

Την ξέφρενη κούρσα των τελευταίων ημερών συνεχίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ- τετραετίας, μετά τη χθεσινή διατήρηση των επιτοκίων στο 2,5% από την ΕΚΤ και τις δηλώσεις του Προέδρου της ότι ”το ευρώ δεν βρίσκεται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα”.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζεμπεργκ, ανακοίνωσε χθες ότι τα επιτόκια της ευρωζώνης θα μείνουν αμετάβλητα προς το παρόν ενώ ”δεν βλέπει κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ισχυροποίηση του ευρώ”.

Η στάση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία φημολογείται ότι ξόδεψε 20 δισ. δολάρια περίπου για να ανακόψει την ανοδική πορεία του γεν στο τελευταίο τρίμηνο.

Η φημολογία αυτή οδήγησε σε ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του γεν, σε συνδυασμό και με τη διατήρηση της επιτοκιακής διαφοράς ευρωζώνης-Ιαπωνίας μετά τη σύσκεψη της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρεται στο ημερήσιο report ανάλυσης αγορών της Alpha Bank, ”από πλευράς τεχνικής αναλύσεως το ευρώ διαμορφώνεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα και μια προσωρινή διορθωτική κίνηση δεν πρέπει να αποκλεισθεί”.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η ημερήσια διακύμανση του ευρώ εκτιμάται μεταξύ 1,1470- 1,1550 δολάρια, ενώ έναντι του γεν, η διακύμανση του ευρωπαϊκού νομίσματος εκτιμάται μεταξύ 132,7- 135,4 γεν.

Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1501 ευρώ ανά δολάριο, από τα 1,1490 δολάρια νωρίτερα το πρωί, ενώ η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 133,24 ευρώ ανά μονάδα ιαπωνικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v