Κέρδη ευρωαγορών, το βλέμμα στα macro ΗΠΑ

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι εταιριών ημιαγωγών στην Ευρώπη, ενώ με άνοδο 4,8% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι εταιριών ημιαγωγών στην Ευρώπη, μετά τα απρόσμενα καλά κέρδη της αμερικανικής Micron Technology, που εμπνέουν αισιοδοξία για τον κλάδο.

Με άνοδο 4,8%, τη μεγαλύτερη από τον Ιούλιο 2003, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600, καθώς ο ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος του έθνους ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Σημαντικά είναι τα κέρδη και για τους τίτλους χημικών/φαρμάκων, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η Infineon εμφανίζει αναρρίχηση 2,6%, η STMicroelectronics 1,9% και η ASML 1,6%.

Η Akzo Nobel κερδίζει 1% και η Bayer επίσης 1%. Η Marks & Spencer αντιδρά με άνοδο 1,4% στην αναβάθμιση της μετοχής της από την Goldman και την CSFB.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,35% στις 5.497 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,65% στις 5.053 μονάδες και ο CAC 0,66% στις 4.609 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία της ημέρας.

Θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Μίτσιγκαν Σεπτεμβρίου, που εκτιμάται ότι βελτιώθηκε στο 78 από 76,9 στην προηγούμενη μέτρηση, καθώς και ο βιομηχανικός δείκτης Σικάγου, που εκτιμάται ότι ενισχύθηκε στο 52 από 49,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v