Μικτές οι ευρωαγορές εν αναμονή macro ΗΠΑ

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το πετρέλαιο εξακολουθεί να σκιάζει τις προοπτικές επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,24% στις 5.466 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,4% στις 4.978 μονάδες και ο CAC 0,31% στις 4.552 μονάδες.

Η κοσμηματοποιία Bulgari υποχωρεί 3,3% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών εξαμήνου, ενώ η εκδοτική Emap υποχωρεί 1,4% μετά την ανακοίνωση μείωσης των διαφημιστικών εσόδων.

Η O2, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία, ενισχύεται 1,6% μετά την πρόβλεψη αύξησης των πωλήσεών της.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους μετά τον τυφώνα ”Κατρίνα” και συγκεκριμένα στο 95 από 105,6 τον Αύγουστο.

Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων οικιών, που εκτιμάται ότι παρέμειναν σε επίπεδα-ρεκόρ και συγκεκριμένα στις 1,35 εκατομμύρια πωλήσεις τον Αύγουστο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v