Αισθητή πτώση ασφαλιστικών στις ευρωαγορές

Η απειλή του τυφώνα ”Ρίτα” στην οικονομία και την πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ ασκεί σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών.

Η απειλή του τυφώνα ”Ρίτα” στην οικονομία και την πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ ασκεί σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. ΟΙ μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών, που θα κληθούν να πληρώσουν ογκώδεις αποζημιώσεις στο πλαίσιο της καταστροφής.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,67% στις 4.841 μονάδες και ο CAC 0,69% στις 4.437 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο διατηρείται ελαφρώς υψηλότερα χάρη στη μεγάλη στάθμιση των πετρελαϊκών εταιριών, που ενισχύονται ακολουθώντας την πορεία των τιμών του πετρελαίου, στον δείκτη.

Η Swiss Re υποχωρεί 2,6%, η Munich Re 2% και η Axa 2,2%. Η Pernod Ricard βυθιζεται 4,8% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων, ενώ η Volkswagen εκτινάσσεται 4% καθώς φημολογείται ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Kirk Kerkorian ενδιαφέρεται να αγοράσει μερίδιο στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς ο νέος τυφώνας στις ΗΠΑ ωθεί ακόμη υψηλότερα το κόστος καυσίμων και απειλεί την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών και της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Oracle και στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας.

Αναμένεται ότι ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα εκτινάχθηκε στις 450 χιλιάδες έναντι 398 χιλιάδων στην προηγούμενη μέτρηση και ότι ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας ”leading indicator” μειώθηκε 0,3% τον Αύγουστο μετά την πτώση 0,1% στο προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v