Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε έκτακτη ανάγκη το Τέξας εν όψει ”Ρίτα”

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί απομακρύνονται από τις περιοχές που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” προσεγγίζει την περιοχή με ταχύτητα 265 χιλ. την ώρα. Η ”καρδιά” της πετρελαϊκής βιομηχανίας των ΗΠΑ υπολειτουργεί ήδη κατά 70% και το έθνος ”προετοιμάζεται για το χειρότερο”.

Σε έκτακτη ανάγκη το Τέξας εν όψει ”Ρίτα”
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες εκκενώνουν τις περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” προσεγγίζει την περιοχή με ταχύτητα 265 χιλ. την ώρα.

Ο τυφώνας, που αναβαθμίστηκε σε Κατηγορία Πέντε, προβλέπεται να είναι ο δυνατότερος που έπληξε ποτέ το Τέξας όπου χτυπά η ”καρδιά” της πετρελαϊκής βιομηχανίας των ΗΠΑ και ο τρίτος ισχυρότερος κυκλώνας από τον Ατλαντικό στην ιστορία της χώρας.

Ο τυφώνας ”Κατρίνα” που σάρωσε Λουιζιάνα και Μισισιπή πριν από ένα μήνα είχε φτάσει μέχρι την Κατηγορία Τέσσερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ανακήρυξε σε κατάσταση συναγερμού το Τέξας και τη γειτονική Λουιζιάνα. ”Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι μια καταστροφική καταιγίδα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο” δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ζητώντας την εκκένωση της Πολιτείας.

Οι αμερικανικές αρχές αναφέρουν ότι το 70% της πετρελαϊκής παραγωγής του Κόλπου έχει διακοπεί. Η διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε ότι το κέντρο διαστημικού ελέγχου Johnson στο Χιούστον έκλεισε και η εποπτεία του διεθνούς διαστημικού σταθμού έχει μεταφερθεί στη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο προηγούμενος τυφώνας ”Κατρίνα” έχει προκαλέσει 1.036 θανάτους. Η εποχή των τυφώνων στις ΗΠΑ διαρκεί από τις αρχές Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v