Πιέσεις λόγω Dax και πετρελαίου στις ευρωαγορές

Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά την αισθητή μετεκλογική πτώση στη Φρανκφούρτη και με την τιμή του πετρελαίου να ανακτά ανοδικές τάσεις.

Υπό την πίεση της αγοράς της Φρανκφούρτης, που περιέρχεται σε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας μετά το ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, αλλά και με την τιμή του πετρελαίου να ανακτά ανοδικές τάσεις, οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαρακτηρίζονται από υποτονικότητα.

Ο δείκτης Dax, που ”άνοιξε” με πτώση 2,2%, περιορίζει το μεσημέρι τις απώλειες στο 1,28%, καθώς διαμορφώνεται στις 4.922 μονάδες. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,09% στις 5.412 μονάδες και ο CAC υποχωρεί ελαφρώς 0,04% στις 4.507 μονάδες.

Κατά τους αναλυτές το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών ”έθαψε τις ελπίδες των επενδυτών για μεταρρυθμίσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές”.

Η E.ON αντιδρά με πτώση 3% και η Commerzbank υποχωρεί 1,1%.

Η Deutsche Post αντιδρά με απώλειες στην ανακοίνωση εξαγοράς της βρετανικής Exel.

Στον αντίποδα η μετοχή της Unilever ενισχύεται 2,4%, καθώς διαφαίνεται ότι η εταιρία θα καταργήσει τη ”διπλή διαπραγμάτευση” στις αγορές του Λονδίνου και του Άμστερνταμ.

Η Nestle ενισχύεται 1,4% μετά το δημοσίευμα του Barron’s ότι η μετοχή του ομίλου είναι υποτιμημένη.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, υπό την πίεση της ανόδου των τιμών πετρελαίου και βενζίνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v