Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προεκλογικές πιέσεις στον DAX

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος κυρίως των πετρελαϊκών εταιριών, ενώ αισθητές πιέσεις υφίσταται ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος κυρίως των πετρελαϊκών εταιριών που κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα ”ακολουθώντας” την πτώση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Αισθητές απώλειες της τάξης του 1,34% εμφανίζει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς ορισμένοι Γερμανοί επιχειρηματίες εμφανίζονται να ανησυχούν με την προοπτική να παραμείνει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα, που θα σημάνει ότι δεν θα γίνουν κάποιες μεταβολές που περιμένουν.

Ο δείκτης DAX κινείται στις 4.922 μονάδες με απώλειες και για τα 30 blue chips του, ενώ ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,61% στις 5.342 μονάδες και ο CAC 0,60% στις 4.464 μονάδες.

Η Allianz υποχωρεί 1,9%, η Deutsche Bank 1,8% και η DaimlerChrysler 1,8%.

Κατά τα λοιπά η πετρελαϊκή BP ”χάνει” 0,9% και η BG Group 1,3%.

Η Nokia εκτινάσσεται 5% μετά την αναβάθμιση των στόχων πωλήσεων και κερδών.

Η Vivendi Universal κερδίζει 0,6% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εξαιτίας των προβλεπόμενων πιέσεων από τις πετρελαϊκές εταιρίες αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης κρίσιμων στατιστικών στοιχείων.

Θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιµών παραγωγού Αυγούστου, που αναμένεται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% τον Αύγουστο από 1% τον Ιούλιο, καθώς και για το εµπορικό ισοζύγιο Ιουλίου, το οποίο εκτιμάται ότι διευρύνθηκε στα 59,8 δισ. δολ. από 58,8 δισ. δολ. στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v